Köttsoppan står och puttrar på spisen här idag och vad passar inte bättre än ett nybakat brytbröd till den varma soppan?
 
Ingredienser:
50 g jäst
25 g rumsvarmt smör/margarin
5 dl fingervarmt vatten
1 äggula
2 tsk salt
12-13 dl mjöl
 
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke, lös den i det fingervarma vattnet och klicka i smöret, tillsätt salt och äggulan.
Tillsätt nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt i en hushållsmaskin eller med en elvisp med degkrokar.
Låt degen jäsa minst 30 minuter under en bakduk.
 
Ta uppdegen på ett mjölat bakbord och knåda den.
Rulla bullar i önskad storlek och lägg dem tätt på en bakplåtsklädd långpanna.
Låt dem åter jäsa minst 30 min.
 
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 8-10 minuter.
 
Låt svalna på galler.
 
 

Kommentera

Publiceras ej