Ingredienser:
5 dl vatten
3 dl havregryn
1 dl flytande margarin eller smör
5 dl mjölk
2 paket torrjäst för matbröd
1,5 dl sirap (jag använde brödsirap)
1 tsk salt
ca 2 liter mjöl (enligt grundreceptet ska det vara 2,4 liter men det tycker jag blir för mycket)
Gör så här:
Koka vatten o havregryn till en gröt, blanda i margarinet i den heta gröten så att det smälter.
Slå i mjölken och rör om ordentligt, jästen rörs ut med saltet och rörs sedan ner i grötblandningen, därefter rör man i sirapen.
Blanda till sist ner vetemjölet.
Bullarna bakas ut direkt utan att man jäser degen.
Lägg bullarna på bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30-45 minuter, de ska jäsas till dubbel storlek.
Penslas med ägg eller bara vatten.
Grädda i 250 grader mitt i ugnen ca 10 minuter.
Låt väl smaka :)

Kommentera