Dessa är bara så sjukt goda :)
Personligen så fryser jag dem utan att doppa dem i smör och socker, detta gör jag sedan efter hand när jag ska ha dem och när de tinat :)
 
Som Ni säkert lärt er av vid detta lagret, så gillar jag inte baka små saker ;) Detta receptet är ör 40 bullar egentligen, själv fick jag ut 17 stycken ;)
- Ska det bara så ska det vara rejält ;)
 
Detta behövs:
200g smör eller margarin
4 dl mjölk
50g jäst
1 krm salt
1 dl socker
1 ägg
ca 12-13 dl vetemjöl
 
Fyllning:
Ca 6 dl vaniljkräm (jag blandade denna med vispad grädde)
 
Pensling:
Smält smör/margarin
Strösocker
 
Gör så här:
Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader.
Rör ut den smulade jästen i vätskan.
Tillsätt salt, ägg, socker och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl och låt den sedan jäsa i minst 30 minuter.
 
Dela degen i önskat antal bitar och rulla dem till bollar.
Platta till dem och lägg en klick vaniljkräm i mitten, nyp sedan ihop dem igen och forma dem till en bulle.
Lägg dem på en bakplytsklädd plåt med ihop nypet nedåt.
Jäs dem ca 30 minuter.
 
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader ca 8-10 minuter.
 
När de svalnat penslas de med smält smör och doppas sedan i socker.
 
Jädrans så gott :)
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej